Sağlık Bilimleri Fakültesi
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültemizin bünyesinde Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji ile Sağlık Yönetimi Bölümleri bulunmaktadır.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Eğitim ve Öğretim
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne ‘‘Yükseköğretime Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’’ sınavlarında aldıkları MF-3 puanı ile öğrenci alınmaktadır. Lisans düzeyinde bu eğitim 4 yıl sürmekte olup bölüm mezunları ‘Diyetisyen’ ünvanını almaktadırlar. Öğrenciler, Üniversitemiz bünyesinde bulunan modern laboratuvarlarda uygulama yapma ve klinik uygulamalarını Üniversitemiz Hastanesinde gerçekleştirme şansına sahiptirler.
Bölümün amacı, sağlığın korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin iyileştirilmesini, hastalıkların tedavisi açısından denetimli diyet uygulamalarıyla, toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleşmesini sağlayacak meslek elemanlarını yetiştirmektir. Bireye ve toplum sağlığına odaklanan bir sorumluluk anlayışıyla yetişmiş insan gücü desteğiyle, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmayı esas almak ve tüm bunlarla ülkemizde toplumsal sağlık düzeyinin geliştirilmesine ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamaktır.
İş İmkânları
Ayrıca, toplumsal ve bireysel mutluluğu esas alan çeşitli merkezlerde özel beslenme ve diyet danışmanlığı ve sporcu danışmanlığı yapabilmektedirler. Görsel ve yazılı basında, Radyo/ TV’lerdeki beslenme ile ilgili programların hazırlanmasında ve yürütülmesinde, sözlü veya yazılı bilimsel destekle ve ilkeli bir anlayışla görev alabilmektedirler. Bütün bunlara ek olarak, akademik alanda da eğitim ve araştırma kurumlarında aktif hizmet verebilmektedirler.
Diyetisyenlerin yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans, doktora programlarına katılarak mezuniyet sonrası akademik çalışma ve kariyer yapmaları da mümkündür.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
Eğitim ve Öğretim
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde lisans eğitimi 4 yıldır. Eğitimin birinci yılında temel bilimler, ikinci yılında klinik bilimler ve mesleki temel dersler, üçüncü yılında tümüyle uygulamalı mesleki dersler yer almakta, dördüncü yılında ise daha çok kliniklerde uygulamalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz gerek klinik çalışmaları gerekse yaz stajlarını üniversitemiz hastanesinde yapabilme şansına sahiptirler. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün amacı öğrenme ve kendini yenileme becerisine sahip, mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, katılımcı ve paylaşımcı, insan haklarına saygılı, ilkeli ve etik değerleri benimsemiş, çağdaş ve topluma yararlı öğrenciler yetiştirmektir.
İş İmkânları
Fizyoterapist olarak mezun olan öğrencilerimiz, çok çeşitli alanlarda iş bulabilme imkânına sahiptir. Mezunlarımızın mesleklerini icra edebilecekleri kurumlar arasında kamu ve özel hastaneler, poliklinikler, sağlık ocakları, spor kulüpleri, sağlık ve spor merkezleri, okullar, özel dal merkezleri, özel eğitim merkezleri, huzurevi ve bakım evleri, belediyeler, evde bakım merkezleri, hastalıklara özel vakıf ve dernekler yer almaktadır.
Mezun olan meslektaşlarımız, mezuniyet sonrası yurtiçi ve yurtdışı yüksek lisans, doktora programlarına katılarak akademik çalışma yapma olanaklarına da sahiptir.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz Akredite Edildi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'müzün yoğun bir şekilde sürdürdüğü akreditasyon çalışmaları karşılığını buldu ve bölümümüz akredite edildi.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK)'ın yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda 2 yıl (20.03.2023 – 30.09.2025) boyunca akredite edilmeye hak kazandı. Bu süreçte emeği geçen Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüzü tebrik ediyoruz.
Yükseköğretim Kurumu tarafından Bölümümüze 09 Mayıs 2024 tarihinden itibaren diplomalarımızda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanım hakkı verilmiştir. Logo mezun olan öğrencilerimize "yurtdışında diplomalarının daha hızlı tanınması, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde" kolaylık sağlayacaktır.
Hemşirelik Bölümü
Eğitim ve Öğretim
Hemşirelerin; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirme, hastalık durumunda bakım, tedavi ve rehabilitasyonda kapsamlı hemşirelik bakımını uygulama, eğitim, danışmanlık, araştırma, yönetim, hasta hakları savunucusu olmayı içeren profesyonel rol ve sorumlulukları bulunmaktadır.
Dört yıllık lisans hemşirelik eğitim programı; kanıta dayalı, sağlıklı birey/hasta merkezli, kaliteli bakım veren ve multi disiplinler ekip anlayışına önem veren, bilgi ve beceri düzeyi yüksek hemşire mezunlar yetiştirecektir.
Kuramsal dersleri, laboratuar ve klinik uygulamayı içeren müfredat ders programı; Yüksek Öğretim Kurulu, Türk Hemşireler Derneği ve International Council of Nursing tarafından belirlenen kriterler ve gereklilikler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz Fakültemizin yaptığı anlaşmalarla Erasmus programı ve uluslararası işbirliği çerçevesinde eğitimlerinin belli bir dönemini çeşitli Avrupa ülkelerinde sürdürme şansına sahip olabilecekler, böylece Türk sağlık bakım sisteminde farklı gruplara verilen bakımı ve profesyonel uygulamaları geliştirmede kültürel, klinik ve araştırma becerilerini kazanacaktır.
İş İmkânları
Hemşirelik, öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından iş yaşamına en kısa sürede başlayabilecekleri bir bölümdür. Başlıca iş olanakları kamu ve özel hastaneler, toplum sağlığı merkezleri, okullar, işyeri sağlık birimleri, özel poliklinikler, evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, huzurevleri, ilaç firmaları, biyomedikal firmalar, hemşirelik eğitim-araştırma kurumları, yükseklisans ve doktora eğitimini tamamlayan hemşireler akademisyen olarak üniversitelerde çalışabilirler.
Akreditasyon
Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (HEPDAK) 2021-2022 döneminde Hemşirelik Lisans Programının akreditasyonu ile ilgili yapmış olunan başvuru sonucunda ve HEPDAK'ın 03.04.2022 tarihli toplantısında alınan karara göre Hemşirelik Lisans Eğitim Programı 30 Eylül 2024 tarihine kadar akredite edildiYükseköğretim Kurumu tarafından Bölümümüze 09 Mayıs 2024 tarihinden itibaren diplomalarımızda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanım hakkı verilmiştir. Logo mezun olan öğrencilerimize "yurtdışında diplomalarının daha hızlı tanınması, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde" kolaylık sağlayacaktır.
Odyoloji Bölümü
Eğitim ve Öğretim
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Odyoloji Bölümü üniversite sınavında SAY puan türünde öğrenci almakta olup, dört yıllık lisans eğitimi vermektedir. Odyoloji bölümü mezunlarına ‘‘odyolog’’ unvanı verilmektedir. Odyoloji, göreceli olarak yeni bir sağlık alanı olup, genel anlamda işitme bilimi olarak ifade edilmektedir. Odyologluk, 2011 yılı itibariyle meslek tanımı yapılmış bir branştır. Bu tanıma göre odyologlar, normal işitme ve denge fonksiyonlarıyla ilgilenen, ayrıca denge ve işitme bozukluklarını belirleyen, rehabilite eden ve bu rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak uygun cihazların (işitme cihazlar, koklearimplantlar vs.) seçimini ve uygulamasını yapan meslek uzmanlarıdır.
2012-2013 öğretim yılında eğitime başlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü, diğer ülkelerin odyoloji bölümleri ile ilişki içinde bulunmaktadır. Bölüm, öğrenci değişim programlarını aktif olarak sürdürerek, öğrencilerin evrensel bir vizyona sahip olmasını amaçlar.
İş İmkânları
Odyologlar; hastanelerde, özel sektörde, üniversitelerde, özel eğitim kurumlarında ve devlet bünyesinde olmak üzere geniş çalışma alanlarına sahip bulunmaktadırlar.
Sağlık Yönetimi Bölümü
Eğitim ve Öğretim
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nün amacı, günümüz rekabet ortamında hizmet sunan gerek kamu gerekse özel alandaki sağlık işletme ve kurumlarının ihtiyaç duyduğu orta ve üst düzey profesyonel sağlık yöneticilerini yetiştirmektir.
2013-2014 Akademik yılında ilk öğrencilerini kabul eden Sağlık Yönetimi Bölümü global gereksinimlere cevap verebilecek yeterlikteki akademik kadro ve programıyla öğrencilerine en kaliteli eğitim-öğretim imkânını sunmayı hedeflemiştir. Eğitim süresi boyunca, sağlık hizmetinin sürdürülebilir olması için sağlık politikaları, sağlık sistemleri, insan kaynakları yönetimi, finansal yönetim, kalite yönetimi gibi yönetim dersleri verilir.
İş İmkânları
Fakültemizin Sağlık Yönetimi Bölümü’nden mezun olanlar, giderek büyüyen “sağlık sektörü” bünyesinde ve halkla ilişkili diğer alanlarda çalışma ve kariyer yapma imkânı elde edeceklerdir.
Öncelikle, sağlık kurumlarında “sağlık yöneticisi” veya “sağlık kurumları işletmecisi” unvanı ile iş yaşamına giriş yapılır. Bu unvanla, sağlık kurumlarındaki çeşitli birimlerin ve süreçlerin yürütülmesinde orta ve üst düzeyde sorumluluk üstlenilir.
Bölüm müfredatı sağlık işletmeciliği yanında kamu sağlık yönetimini de kapsadığından, mezunlarımız ilgili uluslararası kuruluşlarda ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev üstlenebilecek donanımı kazanmaktadırlar. Akademik kariyeri tercih eden lisans ve lisansüstü mezunlarımız ülkemizde bulunan çok sayıda üniversitenin eğitim kadrolarını güçlendirmeye adaydır.