Öğrenci Kongreleri
Üniversitemizde 7’inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Düzenlendi
Üniversitemizin destekleriyle Tıp Fakültesi öğrencilerimiz tarafından düzenlenen 7'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi tamamlandı. Kongrenin bu yılki teması “Torasik ve Kardiyovasküler Cerrahi" oldu.
Üniversitemizin
destek ve katkılarıyla Tıp Fakültesi öğrencilerimiz tarafından 7'inci Ulusal
Tıp Öğrenci Kongresi 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Kongre, “Torasik
ve Kardiyovasküler Cerrahi" temasıyla gerçekleşti. 3 gün süren kongreye
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep
Görmezoğlu , Başhekimimiz Prof. Dr. Sedat Ziyade, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof.
Dr. Ramazan Özdemir, üniversitemizden ve farklı kurumlardan akademisyenler,
uzman hekimler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.
Kongrede konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Güven Çetin, hekim adayı öğrencilere kritik mesajlar verdi ve tavsiyelerde bulundu. “Zor bir mesleğe adım atacaksınız" diyen Çetin, “Bu meslek hepiniz için hakikaten zor ve meşakkatli bir yol olacak. Bu meslek içinde ayrışmalara gideceksiniz, giderek alt branşlara ayrılacaksınız. Bunları yaparken bir rehbere ihtiyacınız var. Bu kongreler size ışık olacak ve bu toplantıların her birinde kendinize bir yol çizeceksiniz. Çizdiğiniz her yolda yavaş yavaş ilerleyeceksiniz. Bu toplantıların hazırlanmasında çok büyük bir emek olduğunu belirtmek isterim" dedi. Çetin, üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik mesleğinin sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektirdiğini söyleyerek “Bugün burada bir araya gelmemizin bir diğer önemli nedeni de deneyimlerimizi paylaşmaktır. Her birimizin farklı uzmanlık alanları, deneyimler ve bakış açıları var. Bu farklılıkları bir araya getirerek, daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak için işbirliği yapmamız son derece önemlidir" diye konuştu.
650'ye yakın başvuru
Kongreye Türkiye genelinden büyük bir ilgi olduğunu ve bunun kendilerini memnun ettiğini belirten Başhekimimiz Prof. Dr. Sedat Ziyade, “Kongreye 650'ye yakın başvuru vardı. Ancak 450 kişiye salonun kapasitesi nedeniyle yer açabildik. Türkiye'nin dört bir köşesinden, toplam 35 şehirden geldiler. Ayrıca TÜBİTAK'ın desteğini ilk kez aldık. Kongre için bir yıla yakın bir hazırlık yapıldı" dedi. Ziyade, kongreyi düzenleyen 5 kişilik yönetim kuruluna ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Hekimlerin önemine dikkat çeken Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir şunları söyledi: “Hekimlerimiz deprem bölgelerinde, pandemide hep öndeydiler. Üniversite ve hastane olarak İstanbul'un kalbindeyiz, merkezindeyiz. Çok güzel temalı bir etkinlik olacak. Hem üniversite öğlencilerimiz hem de dışarıdan gelen öğrenciler için faydalı olacağına inanıyorum. Umarım çok güzel ve verimli bir kongre olur. Dilerim hem bilimsel hem de sosyal etkinliklerden memnun kalırsınız" ifadelerini kullandı.
Zengin bilimsel içerik
Geleceğin hekim adaylarına ilham vermek amacıyla düzenlenen kongrede, Torasik ve Kardiyovasküler Cerrahiye dair güncel bilgiler, yenilikçi uygulamalar, göğüs cerrahisinde robotik yaklaşım, konjenital kalp cerrahisi, kardiyovasküler cerrahisinin geleceği, yabancı cisim aspirasyonları ve göğüs travmaları, afet dönemlerinde göğüs cerrahisi organizasyonu gibi geniş yelpazedeki konu başlıkları oldukça kapsamlı ve ilgi çekici bir şekilde ele alındı. Zengin bilimsel programın yanı sıra, sosyal oturumlar ile birbirinden eğlenceli ve eğitici atölyeler gerçekleştirildi.
Üniversitemizde, Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı düzenlendi
Üniversitemizde düzenlenen IV. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayında tedavi yöntemleri, diş hekimliğinde yapay zekâ uygulamaları gibi kritik başlıklar ele alındı. Çalıştayda gerçekleşen workshoplara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
IV. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı, ilk günü akademisyenlerimiz, uzman hekimlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla başladı. Çalıştayda sektördeki güncel yaklaşımlar, tedavi yöntemleri, diş hekimliğinde yapay zekâ uygulamaları, endodontide başarı-başarısızlık, geleceğin diş hekimleri için dijitalin dünü, bugünü ve yarını gibi farkındalık yaratan ve dikkat çekici konular oldukça kapsamlı bir şekilde ele alındı.
IV. Bezmialem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayının ikinci gününde ise akademisyenlerimiz, uzman hekimlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla bilimsel sunumların, “Retreatment" ve “Anterior Dişlerde Estetik Restorasyon" başlıklı verimli ve bilgilendirici workshoplar gerçekleştirdi.
6’ncı Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’ni Gerçekleştirdik
Üniversitemiz, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 5- 6 Mayıs 2023 tarihinde başarıyla gerçekleştirdi. “Multidisipliner Yaklaşımla Onkoloji" temasının işlendiği kongre büyük ilgi gördü.
Türkiye'nin sağlık temalı sayılı üniversitelerinden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, artık gelenekselleşen bir şekilde, bu yıl 6'ncıcı düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Bu yıl “Multidisipliner Yaklaşımla Onkoloji" ana temasıyla kanserin 'multidisipliner' olarak ele alındığı kongrede; kadın doğumdan ürolojiye, patolojiden genetiğe, cerrahiden pediatriye birçok farklı alanda, her tıp fakültesi öğrencisine hitap edecek şekilde, bu alandaki güncel gelişmeler, yurt çapında alanında uzman akademisyenler sunumları ve katkılarıyla ele alındı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin başında, COVID-19 pandemisinde ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız da anılırken, kongrede sunum yapan her bir akademisyen ve eğitmen adına, depremzedeler yararına kullanılmak üzere, kongre yönetim kurulu tarafından AFAD'a bağış yapıldığı açıklandı.
“Kanser vakaları artıyor"
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Kongre Başkanı Stj. Dr. Hande Sarıcı, kanser vakalarının her geçen gün arttığını hatırlatarak sözlerine başladı. Kongre programını kısaca özetleyen Sarıcı öğrencilere, “Hangi branşta uzmanlaşmak isterseniz isteyin, işinize yarayacağını umduğumuz bilgilerle dolu, kendinizi geliştirebileceğiniz, ayrıldığınızda 'İyi ki buradayım' diyebileceğiniz bir kongre deneyimini sizlere yaşatmak için elimizden geleni yapacağız" diye seslendi. Kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız ve Kongre Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güven Çetin ve Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu başta olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür eden Sarıcı, son 1 yıllarını “Şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en iyi öğrenci kongresini yapmak" amacıyla bu sürece vakfettiklerini aktararak sözlerini tamamladı.
“Çok yönlü bir bilimsel çalışma"
Daha sonra açılış konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Teoman Aydın, kongrenin çok yönlü bir bilimsel çalışma olarak gerçekleşeceğini kaydetti. 6 Şubat depremleri sonrasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ailesinin hem bölgede hem de İstanbul'da gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen Prof. Dr. Aydın, “Bezmiâlem olarak ilk günden itibaren oradaydık. Çok yönlü ve gönüllülük esasına göre afetzede vatandaşlarımıza hizmet verdik. Özellikle öğrencilerimizin büyük katkıları oldu. Hepsi canla başla görev yaptılar ve afetzede vatandaşlarımıza destek oldular. Nitekim, zor dönemlerde birlik ve beraberlik içinde sıkıntıların altından kalkabilme özelliği bu milletin mayasında olan bir durum. Tarihte bunun örnekleri çok" diye konuştu. Prof. Dr. Aydın son olarak kongreyi hayata geçiren ekibin çok yoğun ve çok sıkı çalıştığının altını çizen Prof. Dr. Aydın, tüm kongre ekibine tebriklerini ileterek sözlerini tamamladı.
“Bu etkinliğin arkasında büyük bir emek var"
Son açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız ve Kongre Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güven Çetin ise “Bu etkinliğin arkasında çok büyük bir emek var" diyerek sözlerine başladı. “Bilginin artık bir akıllı telefonun ucunda olduğu çağımızda bu gibi kongrelerin en önemli yönü 'network' dediğimiz kişisel ilişkileri geliştirmektir" diyen Prof. Dr. Çetin, “Kongrenin her şeyiyle öğrencilerimiz ilgilendiler. Tüm kongreyi, bütçesine kadar onlar organize ettiler. Bizim kendilerine sadece moral desteğimiz oldu. Bu nedenle ben şahsen hepsini hayranlıkla izliyorum. İnanıyorum ki hepsi teker teker çok iyi ve çok güzel yerlere gelecekler" dedi. Prof. Dr. Çetin son olarak öğrencilere seslenerek “Bu kongrede kurduğunuz bağlantılar belki 20 yıl sonra bile karşınıza çıkacaktır. En kötü ihtimalle bu kongrede tanıştığınız bir arkadaşınızla yıllar sonra karşılaştığınızda 'Ne günlerdi' diye nostalji yapacaksınız" diyerek sözlerini tamamladı.
İlk gün sabah oturumlarında neler konuşuldu?
Açılış konuşmalarının ardından ilk gün oturumlarına başlandı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Emin Kansu ve Prof. Dr. Şevket Ruacan'ın gerçekleştirdiği “Onkoloji 101: Kanser Gelişimi ve Tanı Süreci" başlıklı ilk oturumda sırasıyla Prof. Dr. Şevket Ruacan “Kanserin 5000 Yıllık Öyküsü" ve Doç. Dr. İbrahim Kulaç “Onkopatolojide Yenilikler" başlıklı sunumlarını yaptılar. “Onkoloji 102: Kanser Türlerinde Semptomatoloji ve Algoloji" başlıklı ikinci oturumda ise moderasyonu Prof. Dr. İsmet Kırpınar üstlendi. Bu oturumda “Onkolojik Vakalarda Radyolojik Yaklaşım" başlıklı sunumuyla Doç. Dr. Mehmet Ali Gültekin, “Onkolojik Ağrılara Yaklaşım" başlıklı sunumuyla Doç. Dr. Savaş Çömlek ve “Kanserin Psikososyal Boyutları ve Kanser Hastasına Psikiyatrik Yaklaşım" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. İsmet Kırpınar yer aldı. Oturumdan sonra kongreye öğle arası verildi.
Tedavi seçenekleri
Öğleden sonra “Hematolojik Onkoloji" başlıklı üçüncü oturumla devam eden kongrede bu oturumda moderatörlüğü Prof. Dr. Güven Çetin gerçekleştirirken, Doç. Dr. Mesut Ayer “Akut Lösemi Tanı ve Tedavisi" sunumuyla, Doç. Dr. Abdullah Sakin “Onkolojik Aciller" sunumuyla, Doç. Dr. İskender Ekinci ise “Kanserde Risk Faktörleri" sunumuyla oturumda yer aldı. Prof. Dr. Emin Kansu ve Prof. Dr. Şeref Kömürcü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, “Onkolojik Vakalarda Tedavi Seçenekleri" başlıklı günün son akademik oturumunda ise Prof. Dr. Emin Kansu “Translasyonel Onkoloji" başlıklı sunumunu, Prof. Dr. Mustafa Aziz Hatiboğlu “Laboratuvardan Kliniğe Nörokolojik Cerrahi" başlıklı sunumunu, Prof. Dr. Şeref Kömürcü “Kanserde Palyatif Bakımın Önemi" başlıklı sunumunu, Volkan Uyanık ise “Robotik Cerrahinin Onkolojik Cerrahideki Yeri" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Aranın ardından Doç. Dr. Nihan Ziyade, “sosyal konuşmacı" olarak kongrede yer alırken, Aktif Katılımcı Oturumu'nda ise Yaren Nisa Genç, Mustafa Kaptı ve Sıla Başak Gök sözlü sunumlarını gerçekleştirdiler. Kongrenin ilk günü, atölye çalışmalarıyla sona erdi.
İkinci gün sabah oturumları
Kongrenin ikinci günü olan 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü, Prof. Dr. Pınar Özcan ve Prof. Dr. Gürkan Kıran'ın moderatörlüğünü yaptığı “Jinekolojik Onkoloji" başlıklı oturumla başladı. Bu oturumda Prof. Dr. Pınar Özcan “Kanser Vakalarında Oosit/Sperm Freezing", Prof. Dr. Gürkan Kıran “İnfertilite İlaçları ve Kanser İlişkisi", ve Prof. Dr. Nejat Özgül “Günümüzde HPV Aşıları" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar. “Ürolojik Onkoloji" başlıklı ikinci oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr. Senad Kalkan üstlenirken, bu oturumda Prof. Dr. Ömer Şanlı “Dünyada ve Ülkemizde Prostat Kanseri Epidemiyolojisi", Prof. Dr. Selçuk Sılay “Çocuklarda Robotik Cerrahi", Dr. Öğr. Üyesi Cevper Ersöz “Semi-Live Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi" ve Şerif Kaynar ise “Fırtınalı Sularda Liderlik" başlıklı sunumlarıyla yer aldılar. Öğle arasından önce gerçekleştirilen Aktif Katılımcı Oturumu'nda Ömer Faruk Çetiner, Aybüke Zeynep Dalgıç, Eslem Altın, Leman Hüseynzade ve Çağla Orbay ise sözlü sunumlarıyla yer aldılar.
Son oturumlar
Öğleden sonraki ilk oturum, “Pediatrik Onkoloji" başlığı ve Prof. Dr. Fatma Betül Çakır'ın moderatörlüğünde başladı. Bu oturumda Doç. Dr. Hikmet Gülşah Tanyıldız “Lenfadenopatili Çocuğa Yaklaşım" başlıklı sunumunu, Prof. Dr. Bülent Zülfikar “Pediatrik Lösemilerde Güncel Durum" başlıklı sunumunu, Prof. Dr. Fatma Betül Çakır ise “Pediatrik Solid Tümörlere Genel Yaklaşım" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. İkinci ve son oturum ise “Medikal Onkolojide Yeni Gelişmeler" başlığıyla gerçekleşirken, oturumun moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Özlem Su Küçük üstlendi. Bu oturumda “Kemik Tümörlerinde Güncel Tanı" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Volkan Gürkan, “Geriatrik Onkolojiye Genel Bakış" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Pınar Soysal, “İntraokuler Kanserlerde Güncel Tanı ve Tedavi" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Murat Hasanreisoğlu ve “Deri Lenfomaları, Tanı ve Tedavide Yenilikler" başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Özlem Su Küçük yer aldı.
Kongre kapsamında ayrıca eş zamanlı 23 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.
Genel Sekreterimizden tebrik ve teşekkür
Kongrenin kapanış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, başta kongre yönetim kurulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ve tebriklerini iletti. Kongreye toplam 400'ü aşkın yüz yüze ve çevrim içi katılımcının iştirak ettiğinin altını çizen Dr. Görmezoğlu, kongre sponsorlarına ve konuşmacı akademisyenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.
Atölyelerde neler yapıldı?
Atölyelerin bir kısmında kokteyl hazırlama, mum yapma, kozmetik farmakoloji gibi birebir çalışma içeren sosyal aktivite ağırlıklı faaliyetler gerçekleştirilirken, bir bölümünde ise tıbbi beceri geliştirmeyi amaçlayan sütur atma, frozen kesit hazırlama gibi faaliyetlerde bulunuldu. Aynı zamanda sponsorlar tarafından üniversitemize getirilen 4 farklı tıbbi simülasyon cihazı kullanıldı. İkinci gün ise bardak altlığı yapma ve takı tasarımı açık atölyeleri gerçekleştirildi.
Tıp Fakültemizin öğrenciler arasında bilinirliğini artıran, öğrencilerimizin tıbbi beceri, birikim ve deneyimlerini geliştirmesi açısından büyük öneme sahip olan kongreye, geçtiğimiz yıllara göre en az iki katı bir katılım söz konusu oldu. Bu yıl ilk defa hibrit sistemle (Yüz yüze ve çevrim içi) gerçekleştirilen, katılımcıların üçte ikisinin Üniversitemiz dışından olduğu kongre, üçüncü gün gerçekleştirilen, öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı Boğaz turu ile sona erdi.
2023 Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı Tamamlandı
III. Bezmiâlem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı, 29-30 Nisan 2023 tarihlerinde üniversitemizde gerçekleştirildi.
Üniversitemizde düzenlenen ve geleneksel hale gelen Bezmiâlem Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı’nın üçüncüsü, 29-30 Nisan 2023 tarihleri arasında yapıldı.
Ercih Frank Konferans Salonu’nda düzenlenen iki günlük çalıştay yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte toplam 8 oturumda 13 konuşmacı yer aldı.
Ağırlıklı olarak restoratif tedavilerin ele alındığı ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin akademik birikimini artırmada önemli rol oynayan çalıştay, ikinci gün gerçekleştirilen atölye çalışmasıyla sona erdi.
5’inci Ulusal Tıp Kongresi Başarı ile Tamamlandı
Üniversitemizin destekleriyle Tıp Fakültesi öğrencilerimizin koordine ettiği 5'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bu yıl 'Cerrahi ve İnovasyon' temasıyla gerçekleşti.
3 gün süren kongreye Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Teoman Aydın ve Prof. Dr. Özlem Su Küçük, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile kongrenin sosyal konuşmacısı olan Prof. Dr. İlber Ortaylı katılım gösterdi.
Bu yıl 5.si düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, Kongre Başkanı Stj. Dr. Yusuf Sadık Pişkin'in açılış konuşmaları ile başladı. “Kongre hazırlık sürecinde üniversitemizin sonsuz destekleri ve kongre ekibimin özveri çalışmaları sonunda özlemle beklediğimiz bugüne ulaştık. Sizleri üniversitemizde 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde ağırlamaktan bir kez daha onur ve mutluluk duyuyoruz. Deneyimli hocalarımızın yol göstericiliğinin yanı sıra sizlerin de heyecanından yararlanmak istiyor ve bu birkaç günü en güzel anılarla doldurmak istiyoruz. Hepimiz için verimli bilim dolu eğlenceli bir kongre olmasını temenni ediyor şahsım ve kongre ekibim adına sizleri saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek gerçekleştirdiği sunumda kurum dışından gelen öğrenci ve akademisyenlere Bezmiâlem'in ayrıcalıklarından kısaca bahsetti.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, aynı zamanda kongre danışmanı olan Prof. Dr. İbrahim Tuncay yurtdışı toplantısı sebebiyle kongreye video konferans ile katılım sağladı. Açılış videosunda “Kıymetli arkadaşlar kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun kongrenin ikinci gününde siz değerli katılımcılarla birlikte olmak için sabırsızlanıyorum. Başarılı bir toplantı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
PROF. DR. RÜMEYZA KAZANCIOĞLU: “ÖĞRENCİLİK YILLARINIZDA BÖYLE BİR KONGREDE GÖREV ALMAK ÇOK KIYMETLİ"
Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Üniversitemiz, sağlıkta iki asırlık tecrübesiyle çıktığı bu yolda deneyimli kadrosu ve seçkin öğrencileriyle büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bu yıl Cerrahi ve İnovasyon temasıyla gerçekleşecek olan 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongremizin her kademesinde görev alan, emek sarf eden öğrencilerimize de değinmeden geçemeyeceğim. Kuşkusuz ki öğrencilik yıllarınızda böyle bir kongrede görev almanın ne kadar kıymetli olduğunu bundan sonraki öğrencilik ve meslek hayatınızda daha iyi anlayacaksınız. 3 gün boyunca yoğun bir şekilde geçecek olan bu programda farklı konu başlıklarıyla panellerde bilgi birikimlerini bizlerle paylaşacak değerli akademisyenlere ve sunumlarını gerçekleştirecek kıymetli öğrencilerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı.
AHMET AKÇA: “GENÇLERİMİZ ÖĞRENCİYKEN BÖYLE İŞLERİ BAŞARMALARI BENİ ÇOK UMUTLANDIRDI"
Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça konuşmalarına katılımcıları selamlayarak başladı. Akça: “Burada bulunmanın, sizlerle beraber olmanın ve sizlere hitap etmenin, bu kadar genci bir arada görmenin heyecanını hissediyorum. Toplumun neresinde bulunursanız bulunun hayatı iyi değerlendirmeli her durumda kaliteniz ve disiplininizden ödün vermemelisiniz. Ne hizmet verirseniz verin muhatabınız yaratılmışların en hayırlısı insandır ve bizler insan olarak birbirimize saygı duymalıyız. İyi insan olmak mecburiyetindeyiz iyi insan olduktan sonra ancak iyi doktor olunabilir. Hangi mesleği yaparsak yapalım onu iyi insan olarak iyi icra edersiniz. Şefkati merhameti yüreğinizde hissetmiyorsanız içinizde taşıyamıyorsanız inanın yaptığınız işten hayır da gelmeyecektir. Bezmiâlem Valide Sultanın da bu müessesi kurmasının gayesinin altında insana duyduğu saygı, şefkat ve merhamet duygusu var. Bu müesseseye hizmet eden herkes kendini çok şanslı hissetmeli. Dolasıyla bu kongreyi çok değerli buluyorum gençlerimiz öğrenciyken böyle işleri başarmaları beni çok umutlandırdı" ifadelerini kullandı.
Kongrenin sosyal konuşmacılarından Prof. Dr. İlber Ortaylı İnsan Geleceğini Nasıl Kurar? konulu söyleşiyle öğrencilerimizle bir araya geldi. Söyleşi ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Öğrencilerle sohbetin ardından Rektörümüz tarafından Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya Bezmialem Valide Sultanın Prestij kitabı takdim edildi. Farklı konu başlıkları içeren bilimsel oturumlar ve sözlü sunumların ardından konuşmacılara ve öğrencileri plaket ve fidan dikim belgesi takdim töreni gerçekleştirildi. Akşam yemeği ve atölyeler sonrasında kongrenin ilk günü sonlandı.
Türkiye'nin her köşesinden katılım gösterilen 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin ikinci günü alanında yetkin akademisyenlerin ve öğrencilerin sunumları ile devam etti. Sosyal konuşmacı oturumu kapsamında Galatasaray Spor Kulübü Futbol Şubesi Yardımcı Antrenörü Levent Şahin ve Emekli Teknik Direktör Rasim Kara tarafından “Teknik Adam Gözüyle Sporcu Sağlığı" konusu ele alındı. Oturumların sonunda tüm konuşmacılara plaket takdimi gerçekleştirildi. 5. Ulusal Tıp Kongresi iki gün boyunca başarılı bilimsel oturumlar ve workshopların ardından kongre gala yemeği ve tekne turu ardından başarıyla tamamlandı.
I.İMPLANT GÜNLERİ SEMPOZYUMU 21-22 HAZİRAN 2019
Üniversitemiz ev sahipliğinde Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan'ın başkanlığında "I.İmplant Günleri Sempozyumu" düzenlendi. 21-22 Haziran 2019 tarihlerinde Erich Frank Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumda implant uygulamalarında bilimsel çalışmalar ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan sempozyumda bir açılış konuşması gerçekleştirdi. 2 gün boyunca yoğun katılımla gerçekleşen sempozyumda bilim ışığında yenilikçi uygulamalar çerçevesinde gerçekleşen sunumlar ile birlikte sosyal ve kültürel aktivitelerin de düzenlenmesi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. I.İmplant Günleri Sempozyumu, katılımcılara plaket takdimi ardından sona erdi.
II. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON ÖĞRENCİ KONGRESİ 07 MAYIS 2019
Üniversitemiz, Yaşam Boyu Sağlık ve Fizyoterapistlik Mesleğinde Kariyer Planlaması ve Girişimcilik temasıyla II. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi düzenledi.
Kongreye Rektör Danışmanımız ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Prof. Dr. H. Nilgün Gürses, Türkiye'nin birçok farklı noktasından akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Danışmanımız ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, "Ortalama insan ömrünün uzaması, hastalıkların çeşitlenmesi, yeni ihtiyaçların doğması ve bilimsel gelişmeler sağlık sektöründe yeni iş ve meslek alanlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sağlık alanındaki bu ihtiyaçları karşılamak açısından Sağlık Bilimleri Fakültesi büyük önem ve değer taşımaktadır. Bezmialem olarak, dünyayla birlikte ülkemizde de hızla gelişen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda geleceğin yöneticilerini, sağlıkçılarını ve personellerini yetiştirmek önceliğimizdir. Sağlık Bilimleri Fakültemizde yer alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüzde diğer bölümlerimizde de olduğu gibi tam donanımlı, araştıran, bilimsel düşünmeyi ve bilimsel uygulamayı gerçekleştirebilen sağlık profesyonelleri yetiştirme yolunda doğru ve kendinden emin adımlarla ilerliyoruz." şeklinde konuştu.
Yaşam Boyu Sağlık ve Fizyoterapistlik Mesleğinde Kariyer Planlaması ve Girişimcilik temasıyla gerçekleşen II. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi, sıklıkla kullanılan egzersiz modellerinin uygulanış biçimlerinin öğrenciler eşliğinde gösterilmesi ardından sona erdi.
4. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ 05-07 NİSAN 2019
Üniversitemizin destekleriyle öğrencilerimiz tarafından organize edilen, 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bu yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum temasıyla gerçekleşti. 3 gün süren kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Alpay Alkan, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile kongrenin onur konuğu Türkan Şoray katılım gösterdi. Türkiye'nin her köşesinden katılım gösterilen 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin ikinci günü alanında yetkin akademisyenlerin ve öğrencilerin sunumları ile devam etti. Gala yemeği ve tekne turu ardından sona eren kongrenin başkanı Stj. Dr. Deniz Rüya Aydın, "Tıp öğrenci kongresi artık üniversitemizde bir gelenek haline geldi ve içeriği çok dolu bir program oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe ithafen Kadın Hastalıkları ve Doğum temasını seçtik. Desteklerinden ötürü başta Rektörümüz ve Genel Sekreterimiz olmak üzere tüm katılımcılara ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
I.BEZMİALEM ULUSAL DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI 23-24 KASIM 2018
İlkini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Diş Hekimliği Öğrenci Çalıştayı yoğun katılımla üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti. İki gün boyunca süren çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Alkan, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ile farklı şehir ve üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu “Eğitime, araştırmaya ve insana yatırıma önem veren üniversiteler olarak diş hekimliği öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri, sağlık alanındaki yaşanan gelişmeleri yakalayabilmeleri, dünyadaki değişim ve gelişmeleri sürekli izleyebilmeleri için birlikte çalışmaktayız” şeklinde konuştu.
Çalıştay, alanında uzman hekim ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği bilimsel sunumlar ardından "Sosyal Medya Çağında Diş Hekimliği" konulu oturumda izlenen eğlenceli videolar ve müzik dinletisi eşliğinde sona erdi.
I.ULUSAL HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN BİLİME YOLCULUĞU KONGRESİ 22-23 EKİM 2018
İlkini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilime Yolculuğu kongresi yoğun katılımla Erich Frank Konferans salonunda gerçekleşti. İki gün boyunca süren kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Rahmi Zeybek, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve 20 farklı şehirden 227 akademisyen ile öğrenciler katılım gösterdi. Farklı konularda bilimsel oturumların gerçekleştiği I. Ulusal Hemşirelik Öğrencilerinin Bilime Yolculuğu Kongresi, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen poster sunumların ödüllendirilmesi ardından sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
III. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 11 Mayıs 2018
Üniversitemizin destekleriyle öğrencilerimiz tarafından organize edilen, III. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi bu yıl Psikiyatri ve Sinirbilim temasıyla gerçekleşti.
Kongreye Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, akademisyenlerimiz, yöneticilerimiz ve 350’nin üzerinde öğrenci katılım gösterdi. Üç günlük program şeklinde gerçekleşen kongremize Türkiye’nin 25 farklı şehrindeki 45 üniversiteden akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı ile başlayan kongre Mütevelli Heyeti Başkanımız Ahmet Akça’nın ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Sinir ve Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. İsmet Kırpınar’ın Sinirbilim Kavşağında Psikiyatri konulu semineri ile devam eden kongrede “Bilincin Olağanüstü Gizemli Serüveni”, “Periferik Sinir ve Aksonal Hasar”, “Kişilikleri Tanıma ve Alzheimer Hastalığı” gibi konu başlıkları ele alındı.
Yoğun katılım gören III. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, atölye çalıştaylarının ardından ödül töreni ile sona erdi.
I.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi 19 Nisan 2018
Abdülhamid Han Binası Erich Frank Konferans Salonumuzda "I. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi" yoğun katımla gerçekleşti.
Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Belce, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Prof. Dr. H. Nilgün Gürses, Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Algun, İstanbul Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler, Bahçeşehir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap İnal, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "İlkini gerçekleştirdiğimiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresinde Bezmialem Vakıf Üniversitesini seçerek Bezmialem ailesinin birer mensubu olan siz değerli öğrencilerimiz ve kıymetli misafirlerimiz ile bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Ortalama insan ömrünün uzaması, hastalıkların çeşitlenmesi, yeni ihtiyaçların doğması ve bilimsel gelişmeler sağlık sektöründe yeni iş ve meslek alanlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Sağlık alanındaki bu ihtiyaçları karşılamak açısından Sağlık Bilimleri Fakültesi büyük önem ve değer taşımaktadır. Bezmialem olarak, dünyayla birlikte ülkemizde de hızla gelişen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda geleceğin yöneticilerini, sağlıkçılarını ve personellerini yetiştirmek önceliğimizdir. Sağlık Bilimleri Fakültemizde yer alan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüzde diğer bölümlerimizde de olduğu gibi tam donanımlı, araştıran, bilimsel düşünmeyi ve bilimsel uygulamayı gerçekleştirebilen sağlık profesyonelleri yetiştirme yolunda doğru ve kendinden emin adımlarla ilerliyoruz." şeklinde konuştu.
Katılımcıların ve öğrencilerin gerçekleştirdiği sunumlara beğenisini dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Belce, "I.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongremizi katılımlarıyla zenginleştiren sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli hocalarımıza saygılarımı sunar ve tüm konuklarımıza teşekkürlerimi iletirim." dedi.
I. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi, Koruyucu Yaklaşımlar ve Öğrencilikten Mezuniyete İzlenimlerin paylaşılmasının ardından sıklıkla kullanılan egzersiz modellerinin uygulanış biçimlerinin gösterilmesi ile son buldu.
II. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ 19-21 MAYIS 2017
Üniversitemizde Pediatri konulu 2. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi gerçekleştirildi. Dekanlık Konferans Salonu'nda iki gün boyunca devam eden kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ethem Güneren, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sema Arıcı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Alpay Alkan ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Kazım Karaaslan, çok sayıda akademisyenimiz, sağlık personelimiz ve öğrencimiz katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu "Bilimsellik arenasında ülkemizi ileriye taşıyacak bilimsel çalışmalar yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
İki gün süren kongrenin ardından gerçekleştirilen ödül töreninde konuşmacılara teşekkür ve katılımcı belgesi takdim edildi. Kongrede, ilk akşam gala yemeği, ikinci akşam Üniversitemiz bahçesinde kapanış yemeği, üçüncü gün ise tekne turu gibi sosyal etkinlikler düzenlendi.