Diş Hekimliği Fakültesi
Eğitim Öğretim
2010-2011 öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans, lisansüstü ve uzmanlık eğitimi yapılmaktadır. İngilizce hazırlık eğitimi 1 yıl olup, hazırlık sınıfını geçen öğrenciler 5 yıllık fakülte eğitimine başlarlar. Diş Hekimliği Fakültesi'nde 8 Anabilim Dalı bulunmaktadır. Öğrencilere, diş hekimliğinin gerektirdiği en yeni ekipmanlar ile donatılmış klinik ve klinik öncesi simülasyon laboratuvarlarında, zengin bir bilgi ve tecrübe birikimi sunulmaktadır.
Diş Hekimliği Mesleği
Diş Hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini ve hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu ve iyileştirici tedavilerini kendine uğraş edinen bir tıp alanıdır. Diş Hekimliği mesleği birçok vasfı bir arada taşımayı gerektirir. Diş Hekimi sanatçı gibi yaratıcı, zanaatkar gibi el becerisine sahip olmalı, psikolog gibi hastanın korkusunu giderebilmelidir. Bir diş hekiminde el-parmak becerisi, el-göz koordinasyonu, üç boyutlu düşünebilme yetisi, renk algısı, iletişim becerisi, yaratıcılık, fiziksel direnç ve yenilikleri takip etme isteği gibi özelliklerin bulunması gerekir.
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kampüs içerisinde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde; konik ışınlı bilgisayarlı dental tomografi (CBCT), panoramik röntgen ünitesi, cerrahi ameliyathaneleri ile birlikte mezuniyet öncesi ve uzmanlık eğitim klinikleri bulunmaktadır. Teoride öğrendiklerini klinik ortamda uygulama şansı bulan öğrenciler, tam donanımlı ve yeterli deneyime sahip olarak mezun olurlar.
İş İmkânları
Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan öğrenciler kişisel gelişimlerine uzmanlık ve doktora eğitimleri ile devam edebilirler. Aynı zamanda kamu, özel ve üniversitelere ait sağlık kurumlarında görev alabilecekleri gibi, kendi muayenehanelerini de açabilirler.
Ana Bilim Dalları
• Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı
• Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı
• Endodonti Anabilim Dalı
• Ortodonti Anabilim Dalı
• Pedodonti Anabilim Dalı
• Periodontoloji Anabilim Dalı
• Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı
• Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı
DUS Başarısı
Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan öğrencilerimiz Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavında (DUS) elde ettiği başarılar neticesinde çeşitli üniversitelere yerleşmeye hak kazandı.
- 2024 1. Dönem Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (DUS), Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarımızdan Uğur Çelik 2., Berfin Doğan 18., Onat Gökmen 180. ve Aylin Calbaz 225. olmuştur.
- 2023 2. Dönem Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (DUS), 2023 yılı mezunlarımızdan Onur Karagülle 2. ve Sinem Kayabaş 12. olmuştur.
- 2023 yılı 1.si Şahin Söylemez 2023 yılı 2. Dönem DUS sınavında Türkiye 209.su olarak Fakültemiz Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır.
- 2023 yılı mezunu Ayşe Betül Çetin 2023 yılı 2. Dönem DUS sınavında Türkiye 171.si olarak Fakültemiz Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır.
- 2023 yılı mezunu Sümeyye Keten 2023 yılı 2. Dönem DUS sınavında Türkiye 780.si olarak Fakültemiz Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır.
Diş Hekimliği Fakültemiz Tam Akredite Olmaya Hak Kazandı
2020 yılından bu yana yoğun bir şekilde akreditasyon çalışmalarını sürdüren Diş Hekimliği Fakültemiz, süreçte başarılı oldu ve 06.04.2022 tarihinde Diş Hekimliği Eğitimi Programları Akreditasyon Derneği (DEPAD) tarafından 6 yıl süre ile 'Tam Akredite' olmaya hak kazandı. Fakültemizin, Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Programına ilişkin Ulusal Standartların tümünü karşıladığı saptanmış olup ve 'Tam Akredite' edilme kararı alındı. Fakültemiz Türkiye'deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında akredite olan ilk 3 fakülteden biri oldu. Bu süreçte emeği geçen Diş Hekimliği Fakültemizi tebrik ediyoruz.
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ)
Yükseköğretim Kurumu tarafından Fakültemize 09 Mayıs 2024 tarihinden itibaren diplomalarımızda Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanım hakkı verilmiştir. Logo, mezun olan öğrencilerimize, yurtdışında diplomalarının daha hızlı tanınmasını, istihdam edilme imkânını, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylığı sağlayacaktır.