Eczacılık Fakültesi
Eğitim Öğretim
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri, Eczacılık Meslek Bilimleri ve Eczacılık Teknolojisi Bölümleri altında 11 Anabilim Dalı ile % 30 İngilizce eğitim veren yenilikçi bir fakültedir. Fakültemiz, uluslararası düzeydeki araştırmaları ve projeleriyle ilaç alanında lider olmayı ilke edinmiştir. Bu amaçla, eğitim programımızı, bir yandan ilaç endüstrisinin ihtiyaç ve gelişmelerine uygun olarak, öte yandan bir sağlık üniversitesi çatısı altında bulunmanın olanaklarından yararlanarak eczane ve klinik eczacılık bilgi ve pratiği ile donanmış, eczacılar yetiştirmek üzere planladık.
Öğrencilerimiz fakültemizin yaptığı anlaşmalarla Erasmus programı çerçevesinde eğitimlerinin staj dönemlerini çeşitli Avrupa ülkelerinde sürdürme şansına sahip olabilmekte ve böylece yurt dışındaki eğitim sistemleriyle örtüşebilen, çağdaş, bilimsel, sosyal ve kültürel kazanımlarla ufuklarını genişletebilmektedir.
Türkiye’nin YÖK onaylı ilk Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni 2015 yılında ve İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni 2018 yılında kurarak uluslararası platformda multidisipliner bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmekteyiz.
Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılında eczacılar için onayladığı ve 2017 yılından itibaren iki uzmanlık (Klinik Eczacılık ve Fitofarmasi) alanında eğitim vermeye başlayan ilk Eczacılık Fakültelerinden biridir.
Temel Eczacılık Bilimleri
• Analitik Kimya Anabilim Dalı
• Biyokimya Anabilim Dalı
• Farmasötik Botanik Anabilim Dalı
• Farmasötik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Eczacılık Meslek Bilimleri
• Farmasötik Kimya Anabilim Dalı
• Farmakognozi Anabilim Dalı
• Farmakoloji Anabilim Dalı
• Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı
• Klinik Eczacılık Anabilim Dalı
Eczacılık Teknolojisi
• Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı
• Kozmetoloji Bilim Dalı
• Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı
Türkiye’de Bir İlk; NMR Uygulamalarına Dair Uluslararası Çalıştay Düzenlendi
Fakültemiz, kanser hücrelerini bile tespit eden yöntem olan NMR uygulamaları ile ilgili uluslararası düzeyde "İlaç, Eczacılık, Fitoterapi ve Tıp Alanlarında NMR Uygulamaları" adlı çalıştay düzenlemiştir.
IDB (İslam Kalkınma Bankası) tarafından desteklenen ve İslam ülkelerinde yapılan konferansların organizasyonunda rol alan NASIC (İslam Ülkeleri Akademik Bilimsel Konferans Ağı) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Avrupa'dan ve pek çok İslam ülkelerinden manyetik rezonans (MR) konusunda çalışan NMR ya da MR'yi teşhiste kullanılan 200'ü aşkın uzman ve bilim adamını bir araya getirmiştir.
Etkinlik, MR konusu ile ilgili bilim adamlarını Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde bir araya getirerek DNA yapısının tayininde ve kanserli dokuların görüntülenmesinde kullanılan ileri NMR / MR teknikleri üzerinde bilgi alışverişinde bulunup ortak çalışma ve projelerin oluşmasına imkan sağlamıştır.
İş İmkânları
Fakültemizden mezun olanlar serbest ve hastane eczanelerinin yanı sıra, ilaç şirketlerinde (AR-GE, Kalite kontrol, üretim, patent, ruhsatlandırma, klinik araştırmalar, farmakovijilans, pazarlama bölümlerinde ve idari bölümlerde), resmi kurumlarda (Sağlık Bakanlığı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri, vb), araştırma merkezlerinde ve üniversitelerde görev alabilirler. Öğrencilerimizi bu görevlere en mükemmel şekilde hazırlayabilmek için, onlara teorik temel eğitim ve meslek derslerinin yanı sıra modern teknolojik cihazların bulunduğu laboratuvarlarımızda yoğun pratiklerle beceri ve deneyimler kazandırmaktayız.
Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi
Türkiye’nin YÖK onaylı ilk Fitoterapi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Merkez, İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) tarafından, 2014 yılı Yenilikçi İstanbul Destek Programı kapsamında 2015 yılında açılmıştır.
FİTOMER olarak ülkemizin bitki zenginliğini ekonomiye kazandırmak için bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri en üst düzeyde yürütülmektedir.
Uzman kadrolar tarafından hazırlanan ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi bulunmamakta, kalite kontrolleri bünyemizde yapılarak en üst kalitede soğuk sıkım sabit yağlar, tıbbi bitkisel çaylar ve içecekler onaylandıktan sonra paketlenmektedir.
Detaylı bilgi için Fitoterapi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi ülkemiz ilaç sanayisinin yenilikçi üretim ve ürün geliştirme projelerinde çözüm ortağı olarak yer almak hedefi ile 2018 yılında kurulmuştur. İlaç keşfi, jenerik ilaç, değer katılmış (value added) ve biyoteknolojik ilaç araştırmaları gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz ve dünya bilimcileri ile yaygın işbirliği ve araştırma-geliştirme imkanları Merkez bünyesinde yürütülmekte ve bu işbirliklerinin giderek artması hedeflenmektedir.
Merkez, üniversite ve ilaç endüstrisinde araştırmacı veya akademisyen olmayı hedefleyen eczacı, kimyager, tıp doktoru, veteriner hekim, biyologlara ve özellikle ilaç ve ilaç endüstrisi ile ilgili olabilecek Üniversitemiz bünyesindeki lisansüstü programlarındaki öğrencilere ve araştırmacılara ilaç keşfi, ilaç geliştirme süreci, pre-klinik araştırmalar, yeni ilaç formülasyonları, jenerik ilaçlar ve diğer eşdeğer ilaçlar, değer katılmış ürünler ve biyoteknolojik ilaçlar ve tıbbi cihazlar gibi konularda detaylı bilgi sahibi olma ve deneyim edinme imkanı sağlamaktadır.
Merkezde, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz, özellikle de "Drug Discovery and Development", "Farmakognozi ve Doğal Ürünler Kimyası" ve "Biyoteknoloji" programlarındaki öğrencilerimiz cihaz ve ekipmanlar ve tüm alt yapı olanaklarıyla tezlerini hazırlama ve mesleki kariyerlerine daha donanımlı olarak başlama fırsatını yakalamaktadır.
Detaylı bilgi için İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi
Akreditasyon
Eğitimin kalitesini gösteren en önemli kriterlerin başında gelen akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun Eğitim, Öğretim, Araştırma- geliştirme faaliyetleri, İdari hizmetlerinin kalitesinin kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak değerlendirilmesi ve kalitelerinin iyileştirilmesidir. Akreditasyon, Yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesinin en önemli amacı, öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin hedeflenen yeterliliklere (mesleki bilgi, beceri ve tutum) ulaşabilmesinin güvence altına alınmasıdır.
Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) tarafından değerlendirilmiş olup, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından, 2 yıl süreyle akredite edilmiştir.