Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Bilimsellik Komitesi'ni Başarıyla Tamamladı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri araştırma sorusu oluşturmadan etik kurul başvurusuna, veri toplama ve analizinden özet bildiri hazırlama ve sunmaya kadar bilimsel çalışmanın her aşamasını düşünsel ve uygulama düzeyinde öğrenmektedir. Johns Hopkins Tıp Fakültesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz Türkiye’de tek bilimsel müfredat olan Bilimsellik Komitesi kapsamında Tıp Fakültesi öğrencilerimizin projeleri ‘Research Day’ Programında sunulmaktadır.

Research Day Programı bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında gerçekleştirildi.  İlk olarak podyum sunumu şeklinde gerçekleşen programda toplamda 10 öğrencimiz projelerini salondaki jüri üyelerine ve online platformda yer alan Johns Hopkins Üniversitesi akademisyenlerine sundu. Toplamda 38 öğrencimiz yapmış oldukları çalışmaları akademisyenlerimize sundu. Akademisyenlerin, sorduğu soruların cevaplanmasının ardından kısa sözel sunumlara geçildi. Kısa sözel sunumlarda toplamda 24 öğrencimiz Erich Frank Konferans Salonu ve dersliklerde olmak üzere toplamda 3 farklı mekânda sunumlarını tamamlamalarının ardından başarıyla sona erdi.