Bezmialem'den Dünya'nın En İyileri Sıralamasında Büyük Başarı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, vakıf ruhuyla yürütülen bilimsel çalışmalarıyla dünya çapında başarılı konumlara ulaşmaya devam ediyor. Uluslararası platformda saygın bir yer edinen Bezmialem Vakıf Üniversitesi, geçen yıl ki veriler neticesinde 2000 yılından sonra kurulan vakıf üniversiteler arasından ilk sırada yer aldığı University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan sıralamada yükselişini bul yıl da sürdürdü. 2017- 2018 URAP sıralamasında Dünya'daki ilk 1000 Tıp Fakültesi arasında yer alan Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Türkiye’den bu sıralamaya girme başarını gösteren 27 Tıp Fakültesi arasından vakıf üniversiteleri sıralamasında ise yine ilk sırada yerini aldı. Türk üniversitelerinin en fazla sayıda yer aldığı alanlar tıp ve mühendislik alanları oldu. Türkiye'den 27 üniversite tıp ve sağlık bilimleri alanında sıralamaya girme başarısı gösterdi. Uluslararası platformda da adından sıkça söz ettiren Bezmialem Vakıf Üniversitesi, öğrencilerine dünya standartlarında sağlık eğitimi vermekle kalmayıp dünyanın en iyi üniversiteleri ile işbirliği yaparak yurt dışı olanağı da sunmaktadır.